Bacchuskirksf

SAU Taller d’Arquitectura renovates slender Spanish dwelling

A double-top dwelling area crossed by a little wood bridge sits at the centre of this household in Girona, Spain, renovated and prolonged by SAU Taller d’Arquitectura.


The Sant Daniel House is just 3.5 metres extensive and sandwiched among party walls, so the Barcelona-based mostly apply wished to open up up its interior as considerably as feasible. The purpose was to create continuous views together its 12.5-metre duration and earning the circulation places “almost disappear”.

Major: interior partitions were being painted white. Over: the household is sandwiched among two structures

A central axis on equally floors cuts lengthways as a result of the two-storey property, aligning the entrance with a door out to a very long back garden at the rear.

“Emptying the initial volume…permits new visuals between spots, giving purely natural gentle to all the rooms and guaranteeing a great climatic behaviour and cross-air flow,” mentioned the studio.

The home by SAU Taller d'Arquitectura has a double height living area
A log burner was positioned in the double-top dwelling place

On the floor floor, the entrance potential customers through a analyze space into a big, double-top dwelling area, with easy finishes including a log burner with an exposed flue.

Continuing together this central route, the staircase is tucked alongside a rest room to one particular facet of the house, hiding it from watch on the most important longitudinal axis.

The kitchen was organised along a single wall
The kitchen was equipped with environmentally friendly tiles and wood surfaces

At the back again of the house is a kitchen-eating area, where by a straightforward operate of counter tops with a inexperienced tile splash again sit opposite a large central desk, along with doorways main out to the garden.

The rear elevation has been concluded with pale environmentally friendly render, with iron gates in excess of the openings allowing for for the building’s cross-air flow tactic when however providing safety.

On the initially flooring, the main bedroom and bathroom block sits at the rear of the property even though the children’s bedroom is toward the front. This is accessed through a picket walkway that crosses above the residing room.

Mirroring the alignment of the doors alongside the building’s ground ground axis, the extensive upstairs corridor frames sq. home windows at possibly finish, with the rear bed room also opening on to a small balcony.

SAU Taller d'Arquitectura left the underside of the wooden roof exposed
A ladders qualified prospects to a tiny extension below the roof

Opposite the key stair on the initial flooring, a set of ladder-design and style measures direct up to a modest extension tucked below the exposed wood of the roof.

Pine and fir timber fittings and window frames along with white walls create a straightforward material palette, punctuated by regions of green and yellow. Skylights help to draw additional light-weight into the long, narrow place.

SAU Taller d'Arquitectura added squared windows
Wood addresses the floors of the upper degree

“The consequence is raw architecture, neutral and well-suited for the position, permitting the person, the objects and the time give their personal character,” reported the studio.

In 2015, SAU Taller d’Arquitectura finished a property in Spain with a triple-layered sliding facade to let for different degrees of light-weight and privacy.

The pictures is by Andrés Flajszer.